1-denní cyklo výlet   18. ročník cyklo Šerlich     vedl Ondřej  Valášek

středa 23. srpna 2023 ... skupina: I. ... délka: 70 km ... stoupání: 591 m ... cíl: horské sedlo Mezivrší 926 m n. m.

Popis trasy: : Výlet vedl osobně vedoucí celého výletu Ondřej Valášek. Zároveň byl jediným účastníkem výletu.
To jen dokumentuje skutečnost, že je čím dál obtížnější stanovit termín, který by vyhovoval více případným účastníkům. A to je přitom na tento typ výletu i tak počet, na který vám stačí bohatě prsty na rukou. Termín se proto překládal a opakovaně posouval, kýžený větší počet účastníků se nedostavil. Ale ani u autobusových pěších výletů jsme letos, na rozdíl od minulých sezón, nenaplnili plný autobus. Blízká budoucnost ukáže, jestli budeme s to pokračovat v dalších ročnících.
Protože silnice z Deštného na Šerlich byla v tomto roce v rekonstrukci a nebylo tak možné vyjet po silnici až k chatě na Šerlichu, zvolil vedoucí okružní trasu po Orlických horách: Rychnov nad Kněžnou - Říčky - Nejvyšší bod = Mezivrší - Komáří vrch 904 m n. m. - Luisino údolí - Deštné v OH - Rychnov nad Kněžnou (viz následující obrázek s parametry jízdy - na cykloturistu velmi slušný výkon) Do Rychnova si kolo dovezl autem.
Pro zajímavost uvádím, že dle serveru mapy.cz je nadmořská výška sedla Mezivrší 926 m, elektronický přístroj vedoucího výletu zaznamenal výšku 904 m (viz další obrázek).

Fotografoval: Ondřej Valášek


Zobrazení přes celou obrazovku - klávesou F11, zpět zase s F11.
Listování ve fotkách v obou směrech - pomocí šipkových kláves.
Změna velikosti zobrazené fotografie - pomocí Ctrl + kolečko myši.
Stáhnout jednu fotku - kliknout pravým tlač. myši na zmenšeninu >>
Otevřít odkaz v novém panelu >> pravé tlač. myši >> Uložit obrázek jako.